آنچه که باید در مورد خرید ملک در ترکیه بدانیم

22 آگوست 2020
0 دیدگاه
خرید ملک در ترکیه

اگر قصد خرید ملک در ترکیه را دارید باید بدانید که گرانترین و بزرگترین شهر ترکیه استانبول است و امروزه به دلیل پتانسیل بالا به یکی از شهر های گران دنیا تبدیل شده است. قیمت ملک در شهر های مختلف ترکیه خصوصا استانبول بدین شکل است:

میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان در استانبول متری ۸٫۲۲۳ لیر است. گرانترین منطقه ی استانبول بشیکتاش با حداقل متری ۱3.854 لیر و در منطقه ی بشیکتاش گرانترین محله Bebek با میانگین قیمت متری ۵۵.78۰ لیر است در واقع Bebek گرانترین نقطه ی ترکیه هم محسوب می شود که در بخش اروپایی استانبول در کنار تنگه ی بسفر قرار دارد.میانگین قیمت هر متر مربع در منطقه ی فاتیح که یکی از مراکز ایرانیان و شامل منطقه های تاریخی و توریستی و تجاری از جمله آکسارای است متری 8٫448 لیر می باشد. (بناهای این منطقه عموما قدیمی و کهنه ساز می باشد )

خرید خانه در ترکیه برای سه قشر توصیه میشود:
قشر اول

افرادی که داری تمکن مالی کافی درحدی هستند که مبلغ خرید ملک در ترکیه جز کوچکی از دارایی شخصی شان محسوب می شود. و این افراد با انگیزه های مختلف اقدام به خرید آپارتمان در ترکیه میکنند. که یا برای سرمایه گذاری است یا برای سفر ها و تفریحاتشان و یا برای گرفتن اقامت در ترکیه با خرید ملک.

قشر دوم

در مورد خرید خانه در ترکیه دسته دوم افرادی هستند که به ترکیه مهاجرت کرده اند و این افراد به احتمال زیاد میتوانند کسانی باشند که اقدام به ثبت شرکت کرده اند و از لحاظ کاری به یک درآمدی و به وضعیت باثباتی در ترکیه رسیده باشد و توانسته اند از طریق ثبت شرکت در ترکیه و یا از طریق کار در شرکتهای ترک درآمد مناسبی برای خود ایجاد کرده باشد.

قشر سوم

دسته سوم افرادی هستند  که میتوانند از طریق کردیت یا تسهیلات، خرید ملک در ترکیه را انجام دهد که در این حالت با توجه به پرداخت ۲۰ الی  50 درصد کل مبلغ ملک مابقی طی چند سال پرداخت خواهند کرد

 

آیا واقعا شما با 5۰۰ میلیون تومان می توانید در ترکیه خانه بخرید ؟

جواب مثبت است ولی این نوع خانه ها و آپارتمانها بخصوص در شهر های بزرگ در مناطق بومی نشین استانبول یا آنکارا قرار دارد و طبیعتا پذیرش خارجی در مناطق بشدت بومی که ارتباط و فرهنگ خاصی بین آنهاست حداقل در ابتدای مهاجرت و اقامت ترکیه کار  ساده ای نیست.

همچنین این خانه ها در شهرک های مسکونی قرار ندارد و طبیعتا از امکاناتی مانند نگهبانی ۲۴ ساعته، باشگاه، رستوران، دسترسی مناسب، بیمارستان برخوردار نیست
پس در انتخاب خانه یا آپارتمان باید کاملا دقت کنید.

در موقع خرید ملک در ترکیه به چه مواردی باید اهمیت داد؟

خرید خانه در ترکیه علاوه بر آشنایی معمولی که نیاز دارد، باید با آگاهی و کسب اطلاعات کامل صورت گیرد.
ابتدا برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در خرید خانه در ترکیه و قبل از اینکه گرفتار کلاهبرداران شوید، حتما با یک وکیل و یا مشاور حقوقی که به قوانین ترکیه آشنایی کامل دارد، مشورت کنید. قوانین مربوط به خرید املاک توسط خارجیان در ترکیه بسیار مورد بازبینی قرار گرفته و مدام تغییر می یابند. از این رو باید با احتیاط عمل نمود و با یک وکیل یا مشاور آگاه مشورت نمود.

مورد بعدی در خصوص محدودیت های خرید املاک است. باید دقت کنید که بیش از سی هکتار ملک در ترکیه را نمی توانید قانونا مورد خرید و فروش قرار دهید. همچنین برخی مناطق هست که ممنوعیت خرید و فروش ملک برای خارجیان در آنجا اعمال می شود. در صورت پرداخت هرگونه وجه ابتدائا سعی کنید وجه را از طریق سیستم بانکی پرداخت کنید و اگر به دلیل مشکلاتی نتوانستید این کار را انجام دهید، حتما رسید کتبی مطمئنی از شخص دریافت کننده مبلغ، بگیرید و سپس سعی کنید همزمان با پرداخت نقدی وجه، ملک را در اداره ثبت املاک (تاپو) به نام خود انتقال دهید. نکته دیگر اینکه  وجه را سعی کنید به مالک ملک تحویل دهید نه به دلال و بنگاهی و واسطه ها.

هشدار

قبل از پردخت وجه و با راهنمایی مشاور از عدم وجود هرگونه بدهی ملک (اعم از بدهی های مالیاتی یا قبوض برق و گاز و آب….) اطمینان حاصل کنید. همچنین در قسمت توضیحات سند رسمی ملک دقت کنید که ملک در رهن بانک یا شخص دیگری نباشد.کلاهبرداری در ترکیه
تاحد امکان و با راهنمایی مشاورتان سعی کنید ملک مورد خریداری را از نزدیک دیده و با مشخصات سند تاپو انطباق دهید. بارها مشاهده شده که ملکی که در تاپو به نام خریدار انتقال داده شده با ملکی که فروشنده مدعی فروش آن بوده، متفاوت بوده است. در این خصوص صحبت با همسایگان یا مستاجر احتمالی ملک هم راهگشا خواهد بود.

دقت کنید که ملک خریداری شده مشکل مربوط به شهرداری نداشته باشد. مشاهده شده که هموطنان ملکی را خریداری نموده اند و پس از آن متوجه شده اند که ملک بدون مجوز شهرداری بنا شده و یا فاقد پایان کار و بدون رعایت اصول ایمنی است. در مواردی مشخص شده است که ملک در طرح شهرداری قرار دارد و فروشنده هم با شهرداری توافق نموده است!

در پایان مجددا تاکید می شود که رعایت همه موارد فوق از عهده شخص عادی خریدار خارج است و حدالامکان باید توسط وکیل یا مشاور حقوقی معتبر انجام گیرد.

 

خرید خانه در ترکیه و کلیات آن

قوانین خرید ملک در ترکیه طی سالیان اخیر بارها با تغییراتی مواجه شده تا بتواند شرایطی را برای خارجیان فراهم آورد که به آنها امکان سرمایه گذاری بهتری را فراهم آورد و اینگونه به فرایند اقتصادی کشور نیز کمک کرده باشند ما در این مقاله سعی بر این داشته ایم که تمام شرایط خرید ملک را بررسی کنیم تا سرمایه گذارانی که قصد خرید ملک در ترکیه را دارند دچار اشتباه و سردرگمی نگردند.

ولی با توجه با شرایطی که متاسفانه افراد سودجو فراهم می آورند پیشنهاد می کنیم پیش از هرگونه مبادرت به خریدی با وکیل یا سازمان های رسمی و قانونی در این کشور مشاوره کنید و حدالمقدور کار را به آنان بسپارید تا با مشکلات احتمالی توسط افراد سودجو و کلاه برداران جلوگیری کرده باشید.

قانون پایه

طبق تبصره ۳۵ قانون املاک و اراضی به شماره تصویب ۲۶۴۴ در ۱۸ ماه مه سال ۲۰۱۲ تملک و خرید اراضی برای تمامی اتباع خارجی در ترکیه بلا مانع اعلام شد. در مورد لیست شهروندان کشورهای مجاز به خرید ملک در جمهوری ترکیه میتوانید از کنسولگری و سفارت ترکیه در کشور مبدا سوال کنید و یا مستقیما به سازمان ثبت و نقشه برداری اراضی ترکیه تماس بگیرید (شهروندان ایران مجاز به خرید ملک می باشند).خرید زمین های غیر مجاز در ترکیه

شهروندان خارجی می توانند هر نوع ملکی از جمله (خانه،تجاری،زمین و اراضی ) را با کسب استعلام از مراجع مربوطه خریداری نمایند شهروندان خارجی که اقدام به خرید زمین برای ساخت ملک می کنند، می بایست طی ۲ سال اقدام به شروع ساخت پروژه معرفی شده به وزاتخانه نمایند.

نوع قرارداد

طبق موازین و قوانین کشور ترکیه، انتقال مالکیت، تنها از طریق اوراق رسمی و ثبتی که توسط طرفین و یا وکلای رسمی آنها به امضا رسیده باشد تنها در دفاتر رسمی ثبت اسناد ملکی مقدور می باشد. عقد قولنامه فی مابین طرفین در بنگاه و دفاتر مشاورین رسمی مقدور می باشد اما خریدار باید توجه داشته باشد، صرف جاری شدن عقد قولنامه قبل از ثبت در دفاتر رسمی، الزامی برای دفترخانه، سازمان ثبت اسناد و املاک جهت انتقال مالکیت به وجود نمی آورد و فاقد وجهات قانونی جهت انتقال مالکیت می باشد.کلاهبرداری در ترکیه

شرایطی که باعث می شود ملک و عقود مربوطه کا لم یکن طلقی شوند عبارت است از:
  • اگر عقود و ملک مورد معامله باعث نقض و شکسته شدن قانونی شده باشد
  • عدم تایید ملک یا معامله از سوی وزارتخانه و ارگان های امنیتی
  • پایان یافتن مهلت قانونی برای شروع پروژه (ها) ی معرفی شده به وزارتخانه مربوطه
  • عدم پایان کار طبق برنامه ارائه و ثبت شده به وزارتخانه مربوطه

 

چگونی و فرآیند خرید خانه در ترکیه

خریدار می بایست دارای تابعیت یکی از کشور های مجاز به خرید ملک در ترکیه باشد. اتباع ایرانی جزو شهروندان مجاز به خرید ملک در ترکیه می باشند. ما در این قسمت مهمترین مواردی که برای خرید ملکی که سند پایان کار دارد مورد نیاز می باشد به صورت تیتر وار و با توضیحات مختصر به شما انتقال می دهیم.

مجوزهای لازم جهت خرید خانه در ترکیه :

برای دریافت مجوز های لازم برای صادر شدن سند به نام شما و دریافت کردن شماره مالیاتی، دریافت فیش آب و برق و حتی تلفن و انجام تمام مراحل مربوطه لازم است که در محضر وکالتی به نام شرکتی که قصد خرید ملک را دارید بدهید. بعد از دریافت نمودن شماره مالیاتی و طی کردن مراحل برای گرفتن تمام مجوزهای مربوطه صدور سند ملک به نام شما صادر خواهد شد.

درخواست ثبت سند :

برای این که سند صادر شود اول از همه تمام مشخصات توسط پلیس کاملاٌ بررسی می شود و پس از بررسی کامل پلیس ترکیه اجازه نامه برای صادرشدن سند می دهد.

 

قرارداد فروش :

پس از اینکه ملک مورد نظر خود را انتخاب کردید، برای خرید ملک در ترکیه برای شما قرارداد کتبی آماده می شود و مطابق با قرارداد مبلغی به عنوان بیعانه توسط شما به صاحب ملک پرداخته می گردد. پس از دریافت تمام مجوز ها و در زمان صدور سند مدارک ذیل لازم است:

مدارک لازم خریدار جهت خرید خانه در ترکیه:
  • دو قطعه عکس
  • دو فقره کپی پاسپورت
  • آدرس محل اقامت همراه با نام و فامیلی و اسم پدر
  • شماره مالیاتی
  • اجازه مخصوص ثبت سند برای ملیت های مختلف
مدارک لازم جهت فروشنده :
  • ۱ عدد عکس
  • ۲ فقره کپی پاسپورت
  • شماره مالیاتی
  • آدرس محل اقامت
  • مشخصات ثبت سند در دفتر اسناد رسمی انجام می شود .در دفتر اسناد رسمی مترجم قسم خورده به صورت شفاهی اطلاعات مربوطه به سند از قبیل منطقه، متراژ و مابقی جزییات را با شما مرور می کند و سپس اصل سند به شما تحویل داده می شود.

 

درخواست

مالک و یا وکیل قانونی او می بایست، درخواست خود مبنی بر ارائه اقدامات مقدماتی انتقال سند را پیش از انجام هرگونه عقدی در سازمان ثبت اسناد و املاک ارائه کند. در صورت عدم ارائه درخواست در زمان مقرر، انتقال سند با تاخیر مواجه خواهد شد.

مدارک مورد نیاز جهت انتقال سند:
  • سند ملک مورد نظر و یا نامه تاییده سازمان ثبت اسناد در مورد احراض مالکیت، مالک با جزییات کامل آدرس، مساحت و محل واقع شدن ملک با مختصات
  • پاسپورت با ارائه ترجمه رسمی به زبان ترکی
  • برگه پایان کار و تسویه حساب مالیات-عوارض از شهرداری مربوطه
  • ارائه بیمه نامه اجباری زلزله ویلا،خانه،آپارتمان، دفتر…
  • یک قطعه عکس فروشنده (۴*۶)
  • دو قطعه عکس خریدار که می بایست حداثکر مربوط به ماه پیش باشد (۴*۶)
  • حضور مترجم رسمی همزمان و دو شاهد در صورت عدم صحبت طرفین به زبان ترکی استانبولی
  • در صورت حضور وکیل طرفین، اصل و کپی وکالت نامه همراه با ترجمه رسمی با تایید وزارت خارجه و دادگستری کشور صادر کننده.

 

موارد الزامی در مورد وکالت نامه :
  • اگر خریدار و یا فروشنده شهروند ترکیه و ساکن خارج از ترکیه می باشند، وکالت نامه می بایست توسط سفارت جمهوری ترکیه در کشور مبدا صادر و ثبت شده باشد
  • اگر کشور صادر کننده وکالت نامه عضو معاهده لاهه مورخ ۵ اکتبر ۱۹۶۱ باشد احتیاجی به ارائه نامه رسمی از سوی آن کشور نمی باشد. (کشور جمهوری اسلامی ایران عضو این معاهده نمی باشد)
  • اگر کشور صادر کننده ی وکالت نامه عضو معاهده لاهه مورخ ۵ اکتبر ۱۹۱ نباشد، وکالت نامه و سایر مدارک می بایست، همراه با ترجمه رسمی،به تایید وزارت امورخارجه و دادگستری و همچنین کنسولگری و یا سفارت جمهوری ترکیه در آن کشور رسیده باشد.

 

هزینه ها :
  • خریدار و فروشنده می بایست طبق قانون ۴۹۲ قانون نقل و انتقال مالکیت سازمان ثبت اسناد و املاک مصوب سال ۲۰۱۳، ۲ درصد از ارزش واقعی را می بایست پرداخت کنند. این مبلغ نمی تواند کمتر از مبلغ پرداختی در برگه تسویه حساب عوارض که توسط شهرداری صار می شود باشد.
  • مالیات سرمایه در گردش می بایست در محل پرداخت شود (حداکثر ۲٫۵*۷۰ لیر ترکیه برای سال ۲۰۱۳)
  • هزینه استعلام عدم واقع شدن ملک در اراضی ارتش ترکیه، که توسط سازمان نقشه برداری و ثبت اراضی ترکیه انجام می پذیرد معادل ۳۲۵ لیر ترکیه برای سال ۲۰۱۳

 

هزینه های انتقال مالکیت

مالیات انتقال سند در ترکیه ۴% مبلغ ارزش ملک می باشد. در قانون نقل و انتقالات اسناد ترکیه به صراحت نقل شده میزان مالیات پرداختی باید در بین طرفین (خریدار و فروشنده) به صورت مساوی برای پرداخت تقسیم شود. روش های پرداخت توافقی نیز امکان پذیر می باشد.

  1. در صورت عدم حضور خریدار، هزینه ی اخذ وکالت ۱۵۰ یورو می باشد.
  2. Iskan یا همان پایان کار، هزینه ایی است برای آپارتمان های نوساز که با توجه به ارزش و متراژ آپارتمان از ۴۰۰ یورو شروع می شود.
  3. قرارداد اخذ آبونمان برق برای واحد های نوساز حدود ۱۰۰ یورو و برای واحد های قدیمی ساز، حدود ۳۰ یورو می باشد.
  4. قرار داد اخذ آبونمان آب، برای واحد های نوساز حدود ۶۰ یورو و برای واحد های قدیمی ساز، حدود ۳۰ یورو می باشد.

عوارض شهرداری سالیانه یک بار قبل از آخرین روز ماه مه (May) هر سال باید پرداخت شود. این میزان حدود ۰٫۱ درصد از ارزش واقعی TAPU میباشد هزینه شارژ تعمیر و نگه داری آپارتمان ها میتواند سالانه یک بار و یا به صورت ماهیانه پرداخت شود، این هزینه در آپارتمان های نوساز میتواند به صورت متوسط بین 30-70 یورو در ماه باشد. شایان ذکر است، قیمت های ذکر شده در بالا، فقط برای اطلاع شما می باشد، احتمال کاهش و یا افزایش هزینه ها در زمان خرید ملک توسط شما امکان پذیر می باشد.

 

سایر موارد حائز اهمیت برای متقاضیان خارجی خریدخانه در ترکیه
  • استعلام وضعیت ملک از سازمان ثبت اسناد و املاک ترکیه در خصوص بدهی ملک، وام، محدودیت قانونی اعمال شده بر ملک توسط دستگاه قضایی و یا…
  • اگر یکی از دفاتر، درخواست خرید خانه توسط متقاضی خارجی را رد کرد، متقاضی می تواند از طریق اداره و یا سرپرستی منطقه به طرح درخواست مجدد اقدام نماید
  • دقت در انتخاب مشاوران،سازندگان، متقاضی میتواند از مشاور و یا سازندگان درخواست ارائه مجوز های قانونی آنها را داشته باشد و یا از صحت فعالیت آنها با استعلام از مراجع مربوطه مطمئن شود.
  • خرید ملک در کشور جمهوری ترکیه یکی از شاخصه های بررسی درخواست اقامت توسط وزارت کشور جمهوری ترکیه می باشد و به تنهایی تضمین کننده اخذ اقامت دائم و یا کوتاه مدت خریدار نمی باشد، تصمیم اعطای اقامت در اختیار وزارت کشور و بر اساس شاخصه های متفاوتی صورت می پذیرد. خریدار می بایست قبل از اقدام به خرید به نیت اخذ اقامت و یا تابعیت کشور ترکیه بر اساس تبلیغات انجام شده صحت آنها را از وزارت کشور ترکیه و یا سفارت جمهوری ترکیه در کشور مبدا را جویا شود
  • در صورت بروز اختلاف بین طرفین، هر کدام از آنها می بایست نسبت به ادعا و شکایت خود نزد مقامات قضایی تشکیل پرونده دهند.
نکته مهم

ولی نکته مهمی که نباید فراموش کرد این است که متراژ معیار خرید ملک‌ در ترکیه بخصوص در برج های مسکونی، پروژه های بزرگ و رزیدانس ها بصورتی است که  مشاعات نیز در سند به عنوان متراژ واقعی محسوب میشود این متراژ حدودا  ۳۰ درصد از متراژ  ابراز شده، میباشد به عبارتی متراژ واقعی ملکی  که در سند ۷۰ متر می باشد حدودا ۵۰ مترمی باشد که آپارتمانی یک خوابه میتوان برای این متراژ در نظر گرفت. البته این اعداد برای پروژه های صفر یا نهایتا پنج سال عمر در نظر گرفته شده است که دارای مزایایی برای ایرانیان در پروسه خرید ملک‌  در ترکیه میباشد.

 

مشاورین مجموعه قاصدک با اشراف به تمامی قوانین ملکی ترکیه از ابتدای ورود شما هموطنان عزیز به ترکیه در تمامی زمینه ها یاری گر شما خواهند بود تا ملک مورد پسندتان را با قیمت واقعی و بدون هیچ مشکل حقوقی خرید نمایید.

 

شما می توانید تمامی مطالب مفید در مورد ترکیه و شهر زیبای استانبول را از اینجا پیگیر باشید.

اگر قصد خرید آپارتمان مناسب و ارزان در ترکیه را دارید مجموعه قاصدک آماده ارائه فایل های فروش به صورت نقد و اقساط به شما عزیزان می باشد.

برای مشاهده  املاک مربوط به  خرید خانه در استانبول اینجا کلیک کنید.

خدمات قاصدک برای شما عزیزان

مشاوره و راهنمایی در مورد انتخاب بهترین خانه در استانبول بر اساس میزان بودجه و سلایق شما

نظارت بر صحت و سلامت سند ملکی و انجام خدمات مربوط به اخذ اقامت و شهروندی ترکیه

برای دیدن مطالب مفید و روزمره درباره کلانشهر استانبول از پیج اینستا گرام قاصدک بازدید کنید.

ارسال دیدگاه