دبیت کارت چیست؟ تفاوت دبیت کارت و کردیت

27 دسامبر 2023
0 دیدگاه
دبیت کارت

در این مقاله قصد داریم در مورد دبیت کارت و تقاوت آن با کردیت کارت صحبت خواهیم کرد. در همه جای دنیا وقتی شما یک حساب بانکی باز میکنید یک کارت بانکی هم به شما میدهند. حتی در ایران بعد از افتتاح حساب شما یک کارت بانکی خواهید داشت. عموماً به کارتی که به حساب جاری شما متصل است و به اندازه پولی که در حساب دارید میتوانید با آن خرج کنید، کارت بانکی یا دبیت کارت گفته می‌شود. دبیت کارت معمولاً برای خرید های حضوری و استفاده روزمره استفاده میشود.
شما با داشتن یک دبیت کارت میتوانید از ATM ها پول دریافت کنید و یا با کشیدن در دستگاه‌های پز مغازه ها از آن استفاده نمایید.
اصولاً اکثر سایت های بین المللی، حتی برای خرید عادی نیز از شما دبیت کارت را قبول نخواهند کرد. دبیت کارت های کشورهای جهان که به سیستم مالی سوئیفت متصل هستند به سایت مالی ویزا ،امریکن اکسپرس، مستر کارت و بقیه سرویس دهنده های بین المللی مالی متصل میباشند. کارت های بانکی ترکیه، چه دبیت کارت و چه کردیت کارت به سیستم مالی ویزا کارت و مسترکارت متصل میباشند.

دبیت کارت

مزایا و معایب دبیت کارت

دبیت کارت به طور کلی برای خریدهای روزمره و حضوری کاملا مناسب است و شما را از حمل پول نقد بی نیاز میکند. حمل پول نقد همیشه خطرات خاص خود را داشته است. همینطور خیلی از کشورهای دنیا برای فروش کالا و خدمات خود به هیچ عنوان پول نقد قبول نمیکنند و شما مجبور هستید برای استفاده از آنها از دبیت کارت استفاده کنید.
همچنین برای پرداخت قبوض خانه مثل قبض برق، آب، اینترنت و گاز، شما به راحتی میتوانید با داشتن دبیت کارت آنها را پرداخت کنید.

معیاب دبیت کارت چیست؟

امروزه خیلی از سایتها برای فروش خدمات خود فقط کردیت کارت دریافت میکنند و شما با اطلاعات دبیت کارت نمیتوانید از خدمات آن سایت استفاده نمایید. سایتهای رزرو هتل و خودرو و خرید بلیط هواپیما را فقط میتوان از طریق کردیت کارت پرداخت کرد و شما با وارد کردن اطلاعات دبیت کارت خود نمیتوانید رزرو خودرو و هتل انجام دهید. همینطور برای خرید اقساطی از سایت ها و یا فروشگاه ها فقط میتوانید با کردیت کارت خرید کنید و امکان این نیست که با دبیت کارت خرید اقساطی داشته باشید.

مشخصات دبیت کارت

دبیت کارت های بین المللی رویشان یک شماره 16 رقمی دارند که 4 رقم اول آن مربوط به بانک و نوع سیستم مالی ( ویزا و مستر ) فرق دارد. یک تاریخ انقضا بر روی کارت ها حک شده که موقع خریدهای اینترنتی باید وارد شود. معمولا دبیت کارت درقسمت پایین سمت راست خود مشخص میکند که به سیستم مالی ویزا وصل است و یا مستر کارت. پشت دبیت کارت معمولا CVV و یک هلوگرام درج میشود که در آن هلوگرام نشان میدهد این کارت یک دبیت کارت میباشد.

نحوه شارژ کردن دبیت کارت

حساب های بانکی دائمی با واریز وجه نقد قابلیت شارژ شدن دارند. حساب های بین المللی میتوانند از همه جای دنیا پول دریافت کنند. هرچند شما میتوانید از طریق دستگاه های خودپرداز و شعب بانک نیز حساب خود را شارژ کنید.
به دلیل متصل نبودن بانکهای ایران میتوانید از طریق خدمات ارزی شرکت قاصدک اقدام به شارژ کردن دبیت کارت بین المللی خود بکنید.

امنیت دبیت کارت

دبیت کارت ها میتوانند مورد حمله هک شدن قرار بگیرند ولی نه به آسانی. درواقع اگر شما دبیت کارت‌تان را به دست هر شخصی بدهید، میتوانند با دستگاه های مخصوص آن را کپی کنند و یا اطلاعات آن را بردارند. اما تا زمانی که شما رمز دبیت کارت را به طور مقطعی و هر چند ماه یک بار عوض کنید، ریسک کارت خود را به شدت پایین می‌آورید.
اما به طور کلی امنیت دبیت کارت ها و کردیت کارت ها بسیار بالا است و به راحتی قابل دسترس نمی‌باشند. اگر شما کارت بانکی خود را گم کنید به راحتی میتوانید از طریق اپلیکیشن آن را غیر فعال کنید.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

دبیت کارت ها عموما همان طور که گفته شد بیشتر برای خرید روزمره و برداشت وجه نقد از حساب استفاده می‌شود.
اما کردیت کارت به دلیل اینکه به حساب مخصوص خود متصل میشود و به اعتبار شما یا بانک که به آن حساب اختصاص داده اید اتصال دارد، میتوانید از همه سایتهای بین الملل استفاده کنید. شما با کردیت کارت میتوانید ماشین اجاره کنید، هتل رزرو کنید، خرید های خود را به چند قسط تقسیم کنید، از آمازون و دیگر سایت ها خرید کنید و … این امکانات را با دبیت کارت ندارید.
کردیت کارت امکان استفاده در همه جای دنیا را دارد و شما هنگام سفر میتوانید از آن استفاده نمایید. همینطور با پشتوانه کردیت سالانه سود بانکی تعلق میگیرد.

ارسال دیدگاه